Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Ice ice baby – Met deze 10 tips blijven jij en je kindje lekker koel.

Gepubliceerd door Nurdan op

Het zal niemand ontgaan zijn dat de zomer in Nederland is gestart. Het tropische weer kan lekker zijn, maar hoe zorg je ervoor dat jij en of je baby niet oververhit raken? Bella Mama geeft jullie 10  tips om het hoofd en huis koel te houden

 1. Ramen open of dicht?
  Savonds en vroeg in de ochtend waait er nog een frisse wind. Zet de ramen tegen elkaar open en laat het lekker tochten in huis. In de middaguren zorg je er weer voor dat alle ramen gesloten blijven. Gebruik ook zonnewering om de zonnestralen geen kans te geven. Let op, laat je baby nooit in de tocht slapen

 2. Maak zelf een airco
  Wanneer je je ramen overdag openhoudt, dan stroomt er alleen warme lucht binnen.
  Door een natte koude handdoek voor je raam of ventilator te houden, wordt de wind die langs de handdoek waait kouder, zo komt er koude lucht je kamer binnen. Gebruik een groot handdoek en wring deze wel goed uit zodat het water niet op de vloer druppelt. Je kunt trouwens ook een bakje met ijs voor de ventilator plaatsen.  Let op, plaats de ventilator nooit naast het bedje van je baby

 3. Elektronica uit
  Het klinkt misschien een beetje apart maar ook huishoudelijke apparatuur zorgt voor warmte in huis. Afwasmachine, droger, tv, opladers. Probeer ze overdag zo min mogelijk te gebruiken. Bovendien ook nog eens goed voor het milieu.

 4. Weg met die zijkussens
  Die mooie stootkussens van het bedje of de box worden sowieso afgeraden i.v.m. veiligheid, een goed moment dus om die dingen definitief van het bed of box te halen. Zo kan er voldoende zuurstof door het bedje of box stromen.

 5. Luchtig gekleed
  Laat je baby lekker in een rompertje spelen en slapen. Voor oudere baby’s is zelf een luier voldoende. Kijk goed naar je baby. Heeft je baby natte haartjes, een rood gezicht, voelt hij/zij te plakkerig? Dan heeft je baby het te warm.

 6. Gebruik geen luiers en billendoekjes
  Met dit weer kunnen baby’s snel last krijgen van luieruitslag of zweetplekjes. Probeer, als het kan, je baby’s lekker zonder luier te laten spelen. Plaats wat handdoeken in de box of op een speelkleed. Is het weer tijd om een luier om te doen? Gebruik dan washandjes met alleen water of spoel de billetjes af onder de kraan. Dep het droog met een hydrofiele luier. Natte wegwerpdoekjes kunnen met dit weer voor irritatie zorgen. I know, je hebt tegenwoordig ook wegwerpdoekjes met 99% water, maar even spetteren onder de kraan is ook heel fijn.

  7. Afkoelen met water
  Over spetteren gesproken. Je hoeft niet een groot zwembad te hebben om af te koelen. Een afwasteil gevuld met water en speelgoed is zelfs genoeg. Lekker met de handjes en voetjes in het water.  Let op: hoe klein het teiltje ook is, blijf altijd bij je baby. Ps: lekker je eigen voeten in het water doen is ook een goed idee.

  8. Bijtring in de vriezer
  Handig voor doorkomende tandjes maar ook lekker fris. Doe een bijtring in de vriezer, spoel de bijtring even af onder de kraan zodat het iets minder koud is voor de babyhandjes.

  9. Dek de kinderwagen of maxicosie niet af
  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. DEK.DE.KINDERWAGEN.OF.MAXICOSI.NIET.AF.MET.EEN.DOEK! Ook niet met zogenaamde speciale doeken. Nee, je creëert geen schaduw voor je baby, maar een sauna. Doe alle kapjes omlaag en gebruik een parasol. Zo komt er genoeg zuurstof  bij je baby maar is hij/zij toch beschermt tegen de zon. Alleen doeken die aan de zijkanten VOLLEDIG openstaan kun je gebruiken. Dus van het kapje naar de handvaten, maar nogmaals, liever een parasol en zeker geen hydrofiele doek.

  10. Blijf voldoende water drinken.
  Baby’s onder de 6 maanden hebben geen water nodig. Meer info, zie link: https://bellamama.nl/heeft-je-baby-extra-water-nodig-met-warme-temperaturen/

           Hebben jullie nog tips?


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *