Behandelingen aan huis

6 dagen per week, ook avond en weekend * (Vrijdag gesloten)

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Zwangerschapsmasker, bescherm je huid!

Gepubliceerd door Nurdan op

Wat is een zwangerschapsmasker?

Tijdens mijn zwangerschap was ik mij ervan bewust dat ik voorzichtig moest zijn in de zon.
Door de hormonen oestrogeen en progesteron kunnen cellen in het gezicht tijdens de zwangerschap namelijk meer pigment aanmaken. Je kunt dan last krijgen van bruine vlekken op het gezicht zoals op het voorhoofd, bovenlip en wangen. Je kunt het ook over het gehele gezicht krijgen als een masker, vandaar de benaming zwangerschapsmasker. Een zwangerschapsmasker wordt ook wel malasma of chloasma genoemd. Ongeveer 70% van de zwangere vrouwen krijgt er last van. Een zwangerschapsmasker is niet schadelijk, maar veel vrouwen vinden de vlekken storend.
Na mijn zwangerschap ben ik een keer boodschappen gaan doen, zonder hoed en ik had mij ook niet ingesmeerd. Helemaal vergeten dat ik borstvoeding geef en mijn lijf nog steeds hormonen bevat. Gevolg: vlekje midden op mijn voorhoofd! Gelukkig is het nu bijna helemaal weg, maar het stond niet echt bepaald mooi natuurlijk.

Wat kan je doen om een zwangerschapsmasker te voorkomen?

Vermijd directe zonlicht. Gebruik een hoed of een pet als je toch buiten bent. Zelf smeer ik niet graag mijn huid in met zonnebrandcrème omdat ik mijn huid wil voeden met vitamine D. Wanneer het wel noodzakelijk is, adviseer ik een zonnebrandcrème die minder schadelijke stoffen bevat, zoals Weleda. Maar zoals ik al zei, smeer je dus ook na de zwangerschap nog in want hormonen verwijderen niet direct uit je lijf na de bevalling.

Wat als je toch een zwangerschapsmasker krijgt?

Krijg je alsnog vlekken? Dan kun je je huid een natuurlijke peeling geven van bakingsoda, koffieprut, of fijn gemalen zeezout. Voeg hier een natuurlijke basisolie en etherische olie die past bij je huidtype en geef jezelf een fijne behandeling. Smeer je huid daarna extra goed in, of vermijd zonlicht.
Verdwijnen de vlekken niet na een jaar, of zien ze er anders uit, ga dan even langs de huisarts of huidspecialist. In hele zeldzame gevallen kan huidkanker ontstaan, maar ook als dit niet het geval is kan je huisarts/ schoonheidsspecialist je informeren over een geschikte behandeling.

Deze blog bevat een link naar een partner


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *