Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Deze bloem zorgt voor een snellere ontsluiting + Gratis bloem

Gepubliceerd door Nurdan op

Bloem van Maryam in gesloten toestand.
Bron: www.korrelenkruid.eu

Altijd blijf ik mij verwonderen over hoe mooi de natuur is en hoeveel zij ons te bieden heeft. Vanuit mijn Turkse/ Islamitische opvoeding kreeg ik al van jongs af aan mee hoe we op een, uiteraard respectvolle manier, gebruik kunnen maken van de natuur zowel in de keuken als in ons medicijnkastje. Deze ervaring en kennis gebruik ik nu als geboortecoach en post partum doula.
Vandaag wil ik een bijzondere plant met jullie delen. Een plant die al eeuwenlang bestaat en waarvan de werking erg bijzonder is. Deze plant wordt gebruikt voor verschillende kwalen, maar met name tijdens de bevalling om een snellere ontsluiting te bevorderen. Maak kennis met ‘de bloem van Maryam

Oorsprong

De ‘Bloem van Maryam’ ook wel de Anastatica Hierochuntica is eigenlijk geen bloem maar een woestijnplant. Je kunt deze plant dus alleen vinden in gebieden waar er woestijn is zoals in het Midden-Oosten, het zuiden van de VS en de regio van Zuid -West Azië. Hierdoor kent de plant dus ook verschillende benamingen. In het Arabisch wordt de plant bijvoorbeeld ‘Keff Maryam’ genoemd, en in het Urdu: ‘Maryam ke phool.’ In het Turks kennen we de plant als ‘Meryem ana eli bitkisi.
Maar ook in Nederland heeft de plant een naam: Bloem van Maria, Roos van Jericho of de opstandingsplant. Vooral deze laatste benaming is erg bijzonder. De plant wordt namelijk zo genoemd omdat het in eerste instantie lijkt op een droge dode plant met wat zaadjes aan de takken. Maar dan komt het: Wanneer het hard waait, verspreiden deze zaadjes zich en ontstaan er meer planten. Wanneer het regent of de plant op een andere manier met water in aanraking komt, dan opent de plant zich en komt het weer tot leven,vandaar de naam ‘de opstandingsplant’. De naam ‘Maria’ kennen we als de moeder van Jezus. Maar zowel in christelijke als in de islamitische bronnen zijn hier geen overleveringen over.

Wanneer het regent of de plant op een andere manier met water in aanraking komt, dan opent de plant zich en komt het weer tot leven

De werking

Ja en dan natuurlijk, wat doet de plant precies? De plant staat bekend om zijn geneeskrachtige werking bij verschillende kwalen. Zo kan de plant toegepast worden bij menstruatiepijn, overgangsklachten, maar ook bij reumatische klachten. In dit artikel ga ik echter dieper in op de werking van de plant tijdens de bevalling.
De plant werkt eigenlijk op twee manieren. Lichamelijk en psychisch.
Lichamelijk omdat de plant verschillende werkzame bestanddelen bevat zoals calcium, magnesium, kalium, ijzer en zink. Calcium en magnesium zorgen voor een soepelere samentrekking van de spieren tijdens de bevalling, ijzer geeft je extra energie. Allerlei bestanddelen die een vrouw goed kan gebruiken tijdens de bevalling dus.
Daarnaast heeft de plant een prachtige werking op onze mind. Wanneer je de plant tijdens de bevalling gaat gebruiken, doe je het namelijk in een pot met warm water waarop het langzaam begint met uitzetten en bloeien. Men zegt dat de opening van de plant gelijktijdig zal lopen met de ontsluiting. Of dit echt zo is, of het simpelweg toeval is, kan ik niet bewijzen. Je ziet in ieder geval de plant langzaam openen en dit kan de barende vrouw helpen de ontsluiting te visualiseren. En zoals je misschien weet, is visualiseren een prachtig hulpmiddel tijdens de bevalling

Visualiseren zorgt er namelijk voor dat we met ons zelf kunnen praten via onze gedachten, beelden, ideeën en gevoelens. Op deze manier kunnen interne gesprekken invloed hebben op onze lichaam. Zo ook tijdens de bevalling. Wanneer je tijdens de bevalling positief tegen jezelf praat, maakt je lichaam meer oxytocine aan wat weer gunstig is voor de weeën. Wanneer je dan ook nog gaat visualiseren dat je jezelf opent voor de baby, dan zul je merken dat je lichaam deze gedachte zal overnemen en dat je figuurlijk maar ook letterlijk zult openen. Daarnaast wordt gezegd dat het water waarin de plant zich opent ook nog eens pijnstillend kan werken. Bijna magisch toch?

Men zegt dat de opening van de plant gelijktijdig zal lopen met de ontsluiting.

Gratis ontvangen

Al met al is deze plant dus een bijzondere plant die een mooie toevoeging kan zijn aan de bevalling. Gebruik je het niet om te visualiseren, dan kun je het in ieder geval gebruiken voor de extra vitamines en mineralen. Ik vind het in ieder geval een mooie traditie die ik graag doorgeef aan zwangere dames.

Wil jij de plant ook gebruiken tijdens de bevalling? Op zondag 20 oktober geef ik een eendaagse bevalcursus voor ladies only in Rotterdam. En alle deelnemers krijgen een gratis bloem cadeau van Korrel & Kruid.

https://www.facebook.com/events/913581155684661/

Kan je er niet bij zijn? Dan kun je de bloem van Maryam bestellen op https://www.korrelenkruid.eu/

Bronnen:

  • www.Aziemafatima.com geraadpleegd op 16 oktober 2019
  •  Salima Benhouhou, “Anastatica hierochuntica,” A Guide to medicinal plants in North Africa (Union international pour la conservation de la nature et de ses ressources, 2005), pp. 33-34.
  • Renee J. Grayer and Nigel C. Veitch, “Flavanones and Dihydroflavanols,” Flavonoids: Chemistry, Biochemistry and Applications (Boca Raton: CRC Press, 2006), pp. 917-1002, see p. 945.
  • Tamer Mahmoud, “Anastatica hierochuntica,” Desert Plants of Egypt’s Wadi El Gemal National Park (Cairo: American University in Cairo Press, 2010), p. 36.
  • B.S. Middleditch, “Anastatica L.” Kuwaiti Plants: Distribution, Traditional Medicine, Phytochemisty (Amsterdam: Elsevier Science Publishers, 1991). pp. 9-10.
  • Law Kim Sooi and Soon Lean Keng, “Herbal Medicines: Malaysian Women’s Knowledge and Practice,” Evidence Based Complementary Alternative Medicine (2013), pp. 1-10.
  • Masayuki Yoshikawa, et al. “Anastatins A and B, new skeletal flavonoids with hepatoprotective activities from the desert plant Anastatica hierochuntica,” Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters, Vol. 13, No. 24 (2003), pp. 1045-1049.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *