Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Ken jij de koude baarmoederthee al?

Gepubliceerd door Nurdan op

In 2018 mocht ik de koude baarmoederthee van Korrel & Kruid testen. Korrel & Kruid is gespecialiseerd in islamitische – en kruidengeneeskunde en richt zich vooral op vrouwengezondheid en zwangerschap(wens). In deze blog deel ik nogmaals mijn ervaring en vertel ik wat een koude baarmoeder is. Het was een bijzondere ervaring met een bijzonder einde. Spoiler alert: ik raakte zwanger!

 

Verpakking van de koude baarmoeder thee van https://www.korrelenkruid.eu/a-53383715/koude-baarmoeder/koude-baarmoederthee/

Houd je nestje warm!

Vroeger als ik zonder sloffen in huis liep, of geen hemd aan had, werd mijn oma altijd een beetje boos op me. “Je moet je lichaam warm houden, anders kun je later geen kinderen krijgen”, zei ze regelmatig. Ik vond het maar vreemd. Wat heeft het dragen van sloffen en hemdjes nou te maken met het krijgen van kinderen? Die uitspraak hoorde ik later wel vaker voorbij komen. Zelfs in de traditionele Chinese geneeskunde komt deze gezegde voor. Men zegt dat wanneer je geen vruchtbaarheidsproblemen hebt, maar je menstruatie niet helemaal goed loopt, of je moeilijk zwanger raakt, je moet bedenken of het ‘nestje’ niet te koud is. Ofwel: misschien heb je een koude baarmoeder. Vandaar dat ik van oma mijn lichaam goed warm moest houden.
Esra is de eigenaresse van ‘Korrel en Kruid’ en vertelt dat er veel dames zijn die last hebben van een koude baarmoeder. Dit herken je wanneer je erg last hebt van je onderrug, je regelmatig koude handen en voeten hebt, en tijdens je menstruatie weinig bloed verliest. Een pijnlijk menstruatie is ook 1 van de kenmerken van een koude baarmoeder. Ook ik heb last van bovenstaande symptomen. Daarom krijg ik van Esra een kuurtje mee.

Esra van ‘Korrel en Kruid’ vertelt dat er veel dames zijn die last hebben van een koude baarmoeder. Dit herken je wanneer je erg last hebt van je onderrug, je regelmatig koude handen en voeten hebt, en tijdens je menstruatie weinig bloed verliest.

Koude baarmoederthee

Ik noteer eerst hoe mijn menstruatie verloopt en hoe ik me voel tijdens deze periode.
Dan gaat het beginnen. Ik open het doosje en ruik aan de kruiden. De kruiden ruiken sterk, maar wel lekker. Ken je de fireball-kauwgomballen van vroeger? Nou daar lijkt het op. Zowel geur als smaak! Lekker en een beetje pittig. De eerste keer moet ik even wennen aan de smaak, maar ik krijg als tip van Esra om er iets lekker bij te nemen. Een stukje fruit, nootjes of gewoon een koekje. Ik ga natuurlijk voor het laatste.
10 dagen lang gebruik ik de thee tweemaal per dag. In de ochtend na het ontbijt, en ‘s avonds na het diner. Lekker op de bank, uiteraard met warme dikke sokken aan.
Na 10 dagen is het zover. Vandaag moet mijn menstruatie beginnen. Maar ik voel nog geen signalen. Geen pijn in de onderrug en nog geen buikpijn. Misschien een beetje vertraagd denk ik, maar in de avond word ik verrast! Dit was het dus. Dit is waar het om draait. Geen rug- of buikpijn maar een gewone menstruatie. Ik kan het nog niet echt geloven en wacht de komende dagen af. Die lopen precies hetzelfde. Ik voel me prima, minder emotioneel en vooral geen pijn. Ik bel Esra op. Wat een geweldig spul! Als sinds mijn pubertijd heb ik last van mijn menstruatie, dus als dit na jaren ineens verandert is dat echt bijzonder. Esra vertelt me dat ik de thee mag gebruiken wanneer ik weer last krijgt.

 

Op de bank aan het genieten van mijn thee

Een wonder

Twee maanden later besluiten mijn man en ik om ook langzaam aan een kleine wonder te denken. We plannen niks en zullen afwachten hoe alles zal lopen.
Dan word ik 1.5 week na mijn eiersprong midden in de nacht wakker. Wat krijgen we nou? Ik ben misselijk en mijn ehm…mijn borsten voelen nogal gespannen aan. Over enkele dagen moet mijn cyclus beginnen. Twee dagen voel ik me niet lekker. Zo snel kan dit toch niet?

Maar ja wel hoor, mijn nestje was blijkbaar echt lekker warm geworden want 4 dagen voor de verwachte menstruatie houden we een positieve test vast. Wat een wonder, wat een zegening! Wat was begonnen om mijn menstruatie weer goed te krijgen, is geëindigd met een zwangerschap!
Ik neem nog contact op met Esra die natuurlijk niet echt verbaasd was. Ze vertelt me dat ze nog meer kruiden en behandelingen hebben speciaal voor stellen met een kinderwens. Er zijn al honderden vrouwen, die zelfs met behulp van de arts niet zwanger werden, geholpen met haar behandelingen. Stellen bij wie het helaas dus niet zo makkelijk gaat als bij ons. We voelen ons extra gezegend en stilletjes bid ik voor al die stellen.

Ze vertelt me dat ze nog meer kruiden en behandelingen hebben speciaal voor stellen met een kinderwens


Ik vind het heel bijzonder wat Esra vertelt. Zoveel ervaring, zoveel kennis. Ik hoop dat ze nog meer mensen zal bereiken. Deze eeuwenoude kennis mag niet verloren gaan.
Ik ben heel blij dat wij de kans hebben gehad om kennis te maken met haar kruiden. Nu ga ik maar eens vragen wat ik kan doen tegen de zwangerschapsmisselijkheid.

Deze blog is geschreven in 2018. Inmiddels zijn we ouders van een gezond dochtertje van 1 jaar.

Wil je ook meer weten over de koude baarmoeder of over natuurlijke behandelingen bij een zwangerschapswens? Kijk dan op de pagina van https://www.korrelenkruid.eu


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *