Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Uitjestip: Beleef vogelpark Avifauna!

Gepubliceerd door Nurdan op

In de vorige blog schreef ik over kamelenboerderij Smits in Den Bosch.
Vandaag deel ik een park met jullie gelegen in Zuid Holland: Alphen aan den Rijn: Avifauna!
Een vogelpark voor jong en oud, waar je meer kunt doen dan vogels bekijken
.

In eerste instantie vroeg ik mij af of het park wel geschikt zou zijn voor Liyana. Liyana is nu 20 maanden en is echt een kleine ontdekkingsreiziger. Ze wil alles zien en overal achteraan rennen.
Maar eenmaal in het park, waren de twijfels weg. Zoveel vogels, andere dieren, een groot speeltuin, het is echt een park voor een dagje uit!

Falamingo’s
Het park

Het eerste wat ik prettig vind, is dat Avifauna een stichting is. Dat betekent dat alle opbrengsten direct naar de dieren in het park gaan. Daarnaast steunt Avifauna met verschillen projecten ook  dieren elders op de wereld. Het park is verdeeld over verschillende werelddelen, met elk hun eigen vogelsoort.
Zo kun je bij het Cubaans Brakwatermoeras prachtige flamingo’s zien, of bijzondere toekans in de jungle. Er zijn buitengebieden, maar ook binnen-hallen waar vogels los vliegen. Liyana reageert heel enthousiast op de vogels, en wij vinden het bijzonder om zoveel verschillende dieren te zien zoals een mini panda, aapjes en zelfs pinguins!

Ons favoriete plek is wel de Lori Landing waar je Lori-vogels kunt voeren. Liyana vond het prachtig! Bij de ingang kun je een klein bakje met voeding kopen, en zodra je binnen bent, vliegen de vogels op je af!

Speeltuin

Dieren kijken is Liyana dol op, maar we merken dat ze ook behoefte heeft om zelf te klimmen en klauteren. Het park beschikt over een enorme speeltuin voor jong en oud. De speelhallen waren dicht ivm corona, maar dat stoort ons niet. Wij spelen toch liever buiten.
Er zijn speeltoestellen voor de allerkleinsten en stoere klimrekken voor grotere kinderen. Enorme glijbanen, springkussens,er is werkelijk van alles. We vinden het zelfs jammer dat we de speeltuin niet los kunnen bezoeken.
Wat ik persoonlijk ook fijn vind, is dat de speeltuin geheel rookvrij is. Dus ook op het terras mag er niet gerookt worden en bij de ingang staat een paal om je handen te desinfecteren.

Vogeldemonstratie

Na de speeltuin viel Liyana als een blok in slaap. Wij gingen nog een vogeldemonstratie bekijken. Deze wordt drie keer per dag gedaan. Terwijl de vogels buiten over ons hoofd vlogen, vertelde de verzorger ons allerlei leuke weetjes. Na afloop mochten we vragen stellen. De demonstratie duurt niet lang en is ideaal voor kinderen (en ouderen) die niet te lang stil willen/ kunnen zitten.

Vogeldemonstratie
Eten, drinken en verschonen

Op het park zijn verschillende restaurants en kiosken te vinden. Zo kun je bij kiosken terechte voor frietjes en ijsjes, uitgebreid eten op het Cuba terras en zelf a la carte eten naast het park.
Wat ons opviel was dat e wc’s en verschoningsruimtes uitmuntend schoon zijn en dat er ook een verschoningsruimte is bij de herentoiletten Yeey!

Coronamaatregelen

Het park heeft eenrichtingsverkeer, maar daar merk je echt niks van. En dat bedoel ik positief. In die zin, dat de route zo is gemaakt dat je automatisch een kant op loopt, zonder geconfronteerd te worden met lastige situaties. Het gaat heel natuurlijk en soepel. En de afscheidingen zijn subtiel aangebracht. Bij de vogeldemonstraties wordt ook op de tribune rekening gehouden met 1.5 afstand. En niet met een lelijk lint, maar keurig met een mooi bordje dat bij het park past. Zoals ik al schreef zijn ook de wc’s schoon. Je kunt dus zorgeloos het park in.

Conclusie

Wij hadden Avifauna echt onderschat. Het park biedt echt veel meer dan ‘vogels spotten’
Je leert zoveel over vogels en andere dieren. De demonstratie, de speeltuin. Het is een park waar je echt de hele dag plezier kunt hebben met het gezin! Zeker een aanrader dus!

Meer weten of reserveren: vogelpark Avifauna


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *