Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Leblebi, sea band en andere natuurlijke tips bij ochtendmisselijkheid

Gepubliceerd door Nurdan op

Ochtendmisselijkheid, een van de eerste tekenen van een zwangerschap. Ongeveer 60 tot 80% van de vrouwen heeft er last van. Het wordt ochtendmisselijkheid genoemd omdat de misselijkheid vaak in de ochtend het ergst is. Zelf had ik al last van ochtendmisselijkheid voor ik een zwangerschapstest gedaan. Elke ochtend was het weer zo ver. Het begon eerst met misselijkheid en als ik dan niet snel iets at, dan moest ik ook spugen (sorry voor de details). Gelukkig kreeg ik de tip om een sea- band te gebruiken. Ik zie je al denken, ‘wat is dat?’

Sommige mensen kennen het als een reisarmband tegen reisziekte. Het is een armband die je om je pols doet, onder de band is een klein balletje. Dit balletje drukt tegen de binnenkant van je pols. Volgens de oude Chinese geneeskunde bestaat ons lichaam uit energie. Door de drukken op bepaalde punten in ons lijf, kun je energie laten stromen of blokkeren. Het lichaam komt dan weer in balans en er vindt herstel plaats van bepaalde aandoeningen. Bij misselijkheid ligt het drukpunt aan de binnenkant van de pols. Als je op de juiste punt drukt, kun je misselijkheid voorkomen of verminderen. Ik heb dus weken met een reisarmband om mijn pols gelopen. Daarnaast at ik onderstaande dingen.


1: Leblebi (Turkse geroosterde kikkererwten)  – Lekker en daarnaast bevatten ze ook veel ijzer, zink en vitamine B.

2: Crackers – Droge crackers. Want een lege maak, maakt de misselijkheid alleen maar erger, en een hele boterham ging er nog niet in.

3: Gembershotje – Neem een Theelepel gembersap met citroen en honing (ook heel gezond trouwens).

4: Vanillevla  – Ik probeer zuivel zoveel mogelijk te vermijden, maar toen kon ik echt hele pakken (vr)eten. Ik vond het stiekem ook gewoon erg lekker hoor.

5: Watermeloen – Oh dat was zo lekker.  Ook toen de ochtendmisselijkheid voorbij was. Ik at elke dag wel een stukje watermeloen. OK, iets meer dan een stukje dan.

Heb jij last van ochtendmisselijkheid (gehad)? En heb jij nog meer tips? Laat ze achter in de reacties.

Extra Informatie. Ochtendmisselijkheid komt bij zo’n 60% tot 80% voor bij zwangere vrouwen. Over het algemeen is zwangerschapsmisselijkheid niet schadelijk. Meestal gaat het na drie a vier maanden over. Houd je echt niks binnen, val je sterk af of vertrouw je het gewoon niet, neem dan contact op met je verloskundige of huisarts voor medisch advies.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *