Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

10 Zwangerschapskwaaltjes waar niemand graag over praat.

Gepubliceerd door Nurdan op

En, heb je al gekke cravings? Toen ik zwanger was kreeg ik echt de meest gekke vragen. Prima, maar ik had ook graag dingen willen weten waar niemand me voor had gewaarschuwd. Ik bedoel, ja midden in de nacht kreeg ik trek in watermeloenen, maar dat valt nog wel mee. Dat mijn buik daarna ging opzetten alsof ik die hele watermeloen had doorgeslikt, daar had niemand me voor gewaarschuwd.
Nu is mijn schoonzus zwanger, geweldig. Afgelopen week stelde ze me een heleboel vragen en van het 1 kwam het andere taboeonderwerp ter sprake. Ik was vastbesloten om alles eerlijk te delen. Het leverde ons de slappe lach en een blog die ik graag met jullie wil delen.

1. Tepels als salami

“Het zijn net salami plakjes” gilde ze uit. Of dat normaal is. Yep, heel normaal. Ze zijn groter en donker door de hormonen. Zo kan je baby ook snel je tepel vinden. Ohja, ze zijn vast ook nog eens gevoeliger geworden. Misschien wel pijnlijker, schaf direct ook maar een goede BH aan, want die dingen gaan nog zeker 4 maten groeien.

2. Alles stinkt

Die eerste maanden wordt je reukvermogen een stuk sterker. Dingen waarvan je eerst vond dat ze lekker roken, kunnen je nu braakneigingen bezorgen. Je Channel geurtje, wasmiddel, maar ook je man. Even voor de duidelijkheid. Ze. Stinken niet.jij. bent. zwanger

3. Help ik moet steeds plassen

Yes, hormonen, groeiende baarmoeder, nieren, ze zorgen er allemaal voor dat je veel moet gaan plassen. En heb je al gemerkt dat je ook druppels urine verliest als je hard moet lachen of niezen? Dan noemen we peezing 😊

4. Aambeien en verstopping

Ow deze was ik vergeten. Ik stuur je een bestandje met natuurlijke oplossingen. Maar ja, ook typisch een zwangerschapskwaaltje. Sterker nog, na de bevalling. Wacht, dat vertel ik je dan wel.

5. Vrouwen laten geen windjes

Of toch wel? Daar gaat al je vrouwelijkheid. Je kunt van alles proberen en aanpassen, maar voorkomen gaat gewoon niet. Let it go… let it go let it goooo

6. Intimi wat?

Intimiteit. De ene vrouw schopt haar man de logeerkamer in, de andere vrouw kan niet wachten tot hij weer thuis is van werk. Die eerste maanden is het vaak de logeerkamer, daarna kan hij zijn geluk niet op (of zij), en tot slot mag hij weer de logeerkamer in. Of niet. 9 maanden wel, 9 maanden niet. Die hormonen doen gekke dingen met je, hele gekke dingen.

7. Verdwaalde haartjes

Op je arm, op je bovenlip, je navel, je voorhoofd, geen idee waar ze vandaan komen. Maar don’t worry, na je bevalling verdwijnen ze weer.

8. Acne

Sommige vrouwen zijn tijdens de zwangerschap gezegend met een mooie glow op hun gezicht, de andere met een paar dikke puisten.

9. Gevoelige tandvlees

Dat je tepels gevoeliger worden, begrijpen we. Maar je tandvlees? Ze zeggen dat het een fabeltje is dat elk kind een tand kost, maar er zit echt wel een kern van waarheid in hoor. De hormoon progesteron beschermt je baarmoederwand en je baby maar door die hormoon heb je dus ook een gevoelig tandvlees.

10. Niet slapen en gekke dromen

Die eerste weken heb je zo een slaap, alsof je een hele marathon loopt elke dag, of uur., minuut, weet ik veel. Je bent gewoon doodop. En als je dan eindelijk weer een normaal slaapritme hebt, dan krijg je van die gekke gedachtes of dromen die je wakker houden. Dromen waarin je je baby vergeet in de auto, of dat je baby een alien is of zo. Anyway, je lichaam is zich aan het voorbereiden op de gebroken nachten…

Nou gefeliciteerd he

 

En, zijn de kwaaltjes een beetje herkenbaar voor de zwangere dames? Of ben ik nog iets vergeten. Ik lees ze graag in de reacties op Facebook.
Verder, natuurlijk van harte gefeliciteerd 🙂

Categorieën: Zwangerschap

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *