Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

8 redenen om NU met YONI STOMEN te starten

Gepubliceerd door Nurdan op

Laten we er niet omheen draaien – bij het menstrueren, seksuele gemeenschap en de bevalling krijgt de vagina veel te verduren. Als je hormonale veranderingen en bekkenbodem problemen daaraan toevoegt, dan kunnen we tot de conclusie komen dat de vagina wat vaker in de watten gelegd moet worden. Een manier om dit te doen is yoni stomen ofwel vagina stomen.

Oorsprong

Yoni stomen is een eeuwenoud natuurlijk en krachtig middel dat over de hele wereld wordt gebruikt om diepe welzijn te ondersteunen. Ook bekend als vaginaal stomen, baarmoeder stomen, V-steam of chai-yok of bajo, is het een holistische gezondheidspraktijk waarbij de vrouw de warmte van de kruidenstoom zachtjes laat doordringen in haar vagina. Yoni,  योनि, is een Sanskrietwoord voor de vrouwelijke geslachtsorganen (vulva, vagina en baarmoeder) maar het betekent ook godin en oorsprong van het leven. Het stomen van de yoni is een ondersteuning bij al deze belangrijke aspecten van de vrouw. De behandeling klinkt in eerste instantie misschien wel vreemd maar de waarheid is dat vrouwen al duizenden jaren deze krachtige remedie met elkaar delen en dit is waarom.

1. Het verbetert de menstruatiecyclus

Een van de belangrijkste redenen waarom veel vrouwen yoni stomen is omdat pijn, opgeblazen gevoel en vermoeidheid wat gepaard gaat met de menstruatie aanzienlijk wordt verminderd maar ook omdat het de onregelmatige of afwezige menstruatiecyclus reguleert.
Hoe gaat dat dan in zijn werk vraag jij je nu af. Nou, nadat de kruiden hun reinigende en helende oliën in heet water hebben afgegeven worden ze via de stoom naar de buitenste schaamlippen gebracht waar ze worden opgenomen. De oude wijsheid leert ons dat de eigenschappen van de kruiden via de bloedbaan naar de baarmoeder worden gevoerd waardoor het vastzittende materiaal -wat ongemak veroorzaakt tijdens de menstruatie- los komt te zitten. De verbetering in de cyclus valt voor talloze vrouwen niet meer te ontkennen.

2. Het ondersteunt de genezing van de baarmoeder

Als gevolg van o.a. stress en blootstelling aan toxinen lijdt de hedendaagse vrouw aan uitdagingen zoals baarmoederfibromen, ovariumcysten en endometriose. Zoals het yoni stomen de baarmoeder helpt om oud bloed af te schudden kan het ook helpen met de ondersteuning om niet-essentieel weefsel of niet-essentieel cellen -denk aan poliepen, cysten of baarmoederslijmvlies dat buiten de baarmoeder groeit- te verdrijven. Wat resulteert in een gezondere baarmoeder, zowel van binnen als van buiten.

3. Het ontgift

Om echt in balans te zijn, moeten we onze omgeving, relaties en ook lichaam ontgiften. Zoals een sauna ook gebruikt wordt om gifstoffen via de huid uit ons lichaam te verwijderen, of bij verkoudheid een kruidenstoom wordt gebruikt om verstoppingen uit uw neusgangen te verwijderen, desgelijks trekt het stomen van de buitenkant van de vagina gifstoffen uit de baarmoeder. De warmte en vocht kunnen ervoor zorgen dat de gifstoffen uit de cellen vrijkomen die als zweet uit het lichaam wordt verdreven.

4. Het helpt de vruchtbaarheid te vergroten

Er zijn veel redenen voor vruchtbaarheidsproblemen en een daarvan is verharding en opeenhoping van oud bloed in de baarmoederwanden. Door dit overtollig bloed op te breken en door de menstruatie vrij te geven worden de baarmoederwanden voorbereid om een bevrucht eicel te laten hechten en groeien. In veel gevallen is dit een ontbrekend onderdeel bij de voorbereiding op een succesvolle zwangerschap.

5. Het versnelt het herstel na de geboorte

De vroedvrouwen van de Maya’s noemden een yoni stoom een “bajo”. Het is een traditionele behandeling dat werd gebruikt om het voortplantingssysteem te genezen, te reinigen en te versterken na de geboorte. De eeuwenoude remedie verwijdert het resterende materiaal uit de baarmoeder, helpt bij het herstellen van vaginale uitscheuring, episiotomie of litteken na de keizersnede en stimuleert het weefsel om strakker te worden.Het is aan te raden om na de bevalling minimaal een week te wachten met yoni stomen zodat het lichaam tijd heeft om op eigen kracht te genezen voordat de warme stoom wordt aangeboden.

6. Het verbindt de vrouw diep met haar krachtbron

Het stomen van de yoni biedt de kans om in contact te komen met andere delen van het lichaam maar ook om de subtiele energieën -vooral die van de yoni- te omarmen. Terwijl we de baarmoeder leren te aanschouwen als een prachtig en heilig centrum en daar ook van genieten, verdiepen we onze relatie met de vrouwelijke energie die eenieder van ons in zich heeft. Het yoni stomen helpt ons de energie van de baarmoeder te kanaliseren naar creatief potentieel dat onze ware zelf en levensdoel dient. Say yes to vrouwelijke energie!

7. Het maakt seks leuker

Op emotioneel vlak helpt yoni stomen ons om een diep gevoel van eigenliefde te cultiveren en het vergroot het zelfvertrouwen wat ons sensueler en aantrekkelijker laat voelen. Op fysieke vlak verhoogt het yoni stomen de bloedcirculatie en vermeerdert de vaginale smering, wat ook weer het libido kan verhogen waardoor seks alleen maar aangenamer wordt! 🙂

8. Het creëert ruimte voor zalige ontspanning

Last maar zeker not least, yoni stomen voelt geweldig!
Tijdens het yoni stomen besteedt een vrouw circa 30 minuten van haar tijd om zich te concentreren op haar welzijn. Terwijl ze zit en de warme stoom met kruiden haar lichaam laat doordringen en vastzittend materiaal vrijgeeft, ervaart ze ook een krachtige vrijgave van opgeslagen emoties en stress. Dit zelfzorg momentje biedt een uitstekende kans om te reflecteren, te mediteren, in een dagboek te schrijven of een boek te lezen, wat een diep gevoel van ontspanning en emotioneel welzijn met zich meebrengt.

Veel vrouwen genieten al bij Bella mama van dit heerlijke ritueel dat het vrouwelijk lichaam geneest, voedt en liefheeft. Wanneer is het jouw beurt?0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *