Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Yes, Liyana is geen baby meer. Doe mij maar een dreumes!

Gepubliceerd door Nurdan op

Liyana.
Foto gemaakt door: https://www.luxshots.nl/

Afgelopen maand is ons meisje 1 jaar geworden. Ondanks dat ik emotioneel was dat ze geen baby meer is, keek ik er ergens ook weer naar uit.
Als baby was Liyana gewoon een makkelijke baby gelukkig. Ze dronk goed, ze was vrolijk. Ik mag daar niet over klagen. En omdat ik nog herstellende was van de bevalling hebben we samen veel tijd kunnen doorbrengen. We hebben veel geknuffeld, samen gespeeld thuis en wanneer ik me goed voelde deden we ook activiteiten buiten. Met drie maanden gingen we bijvoorbeeld naar de bieb voor baby-voorlezen of een brachten we een bezoekje aan een babyconcert. Daarnaast heb ik een klein groepje mama-friends met baby’s die (bijna) even oud zijn als Liyana. De baby’s lagen de eerste maanden naast elkaar en wij dronken lekker thee en klaagden over de slapeloze nachten. En toch keek ik er naar uit dat Liyana een dreumes werd.

Met drie maanden naar de bieb in een kring met andere baby’s aan het lezen

Samen spelen

Eigenlijk om een simpele reden. Ik vind het heerlijk om dingen te doen met mijn kinderen. Om samen te lezen, tekenen, knutselen, om uren naar de speeltuin te gaan of dieren te aaien op de boerderij. Ik geniet ervan als ik zie hoe zij genieten. Dat is 1 van de redenen dat ik ervoor heb gekozen om parttime te werken en zelfstandige te zijn, zodat ik veel tijd met mijn kinderen kan doorbrengen. Niet haasten, niet rennen, maar genieten van het hier en nu. Mindfulness met mijn kids. Alleen is het hier en nu met een baby een beetje saai. En ook dat wil ik gewoon eerlijk kunnen zeggen. Zo na drie maanden wanneer er meer interactie ontstaat en de baby meer doet dan alleen drinken, slapen en staren dan geniet ik meer.  Een speelmat met een boogje dat kwam mijn huis bijvoorbeeld niet in. Gewoon passief op de grond liggen nee, bedankt. Op Pinterest zocht ik daarom naar spelletjes die ik kon doen met Liyana. Kiekeboe, grijpen naar gekleurde voorwerpen etc. En vanuit mijn beroep kon ik natuurlijk ook lekker samen aan babyyoga en babymassage doen.

” Op Pinterest zocht ik daarom naar spelletjes die ik kon doen met Liyana “

Liyana met 7 maanden

Nogmaals, ik heb niks te klagen hoor. En ik begrijp heel goed dat er ouders zijn die het niet zo makkelijk hebben, sterker nog dat ze het ontzettend zwaar hebben. Daar heb ik alle respect voor. Ik wil alleen gewoon zeggen dat niet iedereen de babytijd als de beste tijd ervaart, ook niet als alles wel goed gaat met je kindje. Dus wanneer iemand zegt “Geniet er nog maar van,” dan denk ik, nee hoor, ik geniet er nog meer van als ze ouder zijn.

Liyana 1 jaar

Nu is Liyana 1 jaar en ik vind het echt geweldig. Ze houdt van torens bouwen met blokken, houten puzzels in elkaar zetten, samen spelen met boerderijdieren. Ik heb het gevoel dat ze nu zoveel kan en doet omdat ik al vroeg ben begonnen met samen spelen. (Zal vast niet de reden zijn, maar goed). Ik smelt gewoon keer op keer als we steeds meer contact hebben met elkaar. Wanneer haar armpjes om mijn nek gaan om mij te knuffelen, wanneer ze kusjes geeft en het geluid ‘mmppaa’ pas te laat doet. Haar oogjes die glinsteren als we voorlezen. Haar lachjes wanneer haar broer gekke geluiden maakt. De eerste stapjes. Smelt, mijn roze wolk wordt gewoon meer roze als de kids ouders zijn.

Mijn roze wolk wordt gewoon meer roze als de kids ouders zijn.

Liyana bij haar speelhoek

En jij? Welke tijd vind jij het leukst met de kinderen?

Laatje reactie achter op onze facebook! https://www.facebook.com/BELLAMAMAcoach/


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *