Behandelingen aan huis

7 dagen per week, ook avond en weekend

Boek via Whatsapp

+31684804171

Mail

info@bellamama.nl

Café-recensie – MINT kids- conceptstore aan de grachten van Delft.

Gepubliceerd door Nurdan op

Sinds twee jaar woon ik met mijn gezin in Delft en nog steeds ontdekken we nieuwe cafeetjes. Zo waren Liyana en ik afgelopen woensdag bij ‘Mint kids conceptstore’. Mint is een cafeetje waar je alles onder één dak vindt. Je kunt er niet alleen eten en drinken, maar je kunt ook shoppen voor kinderkleding, lifestyle en andere producten. Bovendien is er elke woensdag een kinderkapper aanwezig. Liyana heeft dan nog geen haar, maar het idee is wel superhandig. Zeker voor de drukke mama die niet van hot naar her wil rennen. Ideaal.

Mint is gevestigd aan een mooi pand langs de grachten van Delft, op loopafstand van de grote markt. Een ideale centrale plek dus. Omdat de buitenkant van het pand niet zo opvallend is, liepen we eerst per ongeluk verder, maar eenmaal binnen, wachtte ons een aangename verassing. Direct bij binnenkomst is een mini zandbank voor de kleintjes. Tof, het wekt bij mij de indruk dat kinderen hier dus vrij kunnen spelen. Vervolgens kom ik eerst bij een klein winkelgedeelte waar je leuke, hippe kleding kunt kopen en een paar losse artikelen, handig als je nog een last minute kado nodig hebt.Tussen het winkeltje en het cafeetje is er een kinderhek dat de ruimtes met elkaar verbindt. Heel fijn en veilig, zo hoef je tijdens het eten en drinken geen zorgen te maken dat je dreumes naar buiten loopt.

Van dit cafeetje krijg ik echt ‘mama – gevoelens’. De interieur is hip en de sfeer is relaxed. Dit is een plek waar ouders met een gerust hart even kunnen chillen en het belangrijkste: het bevat verschillende speelplekken voor elk leeftijdscategorie. Zo is er een hoek met een groot kleed waarop een keukentje staat, loopstoeltjes en ander speelgoed voor dreumesen/peuters. Kan je kind al rollen en kruipen, maar is hij/ zij nog te klein om op het grote kleed te spelen, dan kan hij/zij in de grote grond-box en voor de allerkleinsten staat zelfs een babybox. Ook oudere kinderen kunnen zich hier prima vermaken, want Mint heeft een tafel met verschillende spellen.

Omdat Liyana borstvoeding krijgt, check ik ook altijd of er ruimte is om haar comfortabel te voeden. Zo ook hier bij Mint. En die zijn er zeker. Naast de gewone stoelen uiteraard, zijn er ook nog eens twee banken waar je ontspannen kunt zitten en voeden. Verschonen kan in een verschonings–hokje met een aankleedtafel. Eventueel zou dit plekje nog iets meer aandacht kunnen krijgen, maar dat is echt het enige commentaar dat ik kan leveren.

Dan het eten. Ik bestelde een broodje zalm met dille-lemondressing, kappertjes en rucola en een glas appelsap. Mijn vriendin nam een kopje cappuccino en cheesecake.
Mint gebruikt het brood van het ‘Vlaamsch Broodhuys’ en dat was zeker te proeven. Lekker vers en smaakvol. Bovendien was het ook nog eens rijkelijk belegd met zalm. Ook de cheesecake smaakte goed en een pluspunt is toch wel dat het homemade is. Wanneer ik nog even de menukaart bekijk, zie ik wederom dat er aan iedereen is gedacht. Zo kun je er ook lactose – en zelfs vegan brownies bestellen en is er voor kinderen brood met beleg, krentenbol met kaas, maar nog mooier zijn de bakjes fruit en groente. De ijsjes zijn organic en er is suikervrij limonade, maar wil je een keertje snoepen dan kan dat ook met chocomelk en poffertjes. Ook hier zijn de prijzen aangenaam wat maakt dat je de hele middag lekker kan blijven zitten. En met het vriendelijke personeel en aardige eigenaar, voel je je ook echt welkom.

Conclusie. Er zijn veel leuke cafeetjes in Delft, maar ik weet zeker dat Mint vanaf nu mijn favoriete café gaat worden. Eindelijk heb ik een plekje gevonden waar ik mijn kind met een gerust hart op de grond kan laten spelen en waar ik niet het gevoel krijg dat ik maar snel moet eten en weg moet gaan omdat mijn kindje onrustig wordt. Bovendien zag ik dat er ook nog eens regelmatig kinderactiviteiten worden georganiseerd, dus er is altijd wel een excuus om hier terug te komen. Ohja, en die  lactos – vrije brownies moet ik natuurlijk gewoon nog gaan proeven.  


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *