Yoni steamen (Vaginaal stomen)

Yoni stomen is een eeuwenoud natuurlijk en krachtig middel dat over de hele wereld wordt gebruikt om diepe welzijn te ondersteunen. Ook bekend als vaginaal stomen, chai-yok of bajo, is het een holistische gezondheidspraktijk waarbij de vrouw de warmte van de kruidenstoom zachtjes laat doordringen in haar vagina. 

Yoni,  योनि, is een Sanskrietwoord voor de vrouwelijke geslachtsorganen (vulva, vagina en baarmoeder) maar het betekent ook godin en oorsprong van het leven. Het stomen van de yoni is een ondersteuning bij al deze belangrijke aspecten van de vrouw. Deze behandeling is een ontspannende behandeling voor elke vrouw.

Naast behandelaar ben ik ook docent ‘Yoni steamen’. Deze cursus voor yoni steamen is als enige in Nederland geaccrediteerd door de Nederlandse beroepsvereniging voor Doula’s 

Kaars en bloemen

De behandeling

Deze behandeling vindt plaats in je eigen vertrouwde omgeving. Na een korte intake (bij de eerste behandeling) neem je plaats op een handgemaakte kruk met een Po. De po is gevuld met warm water en speciale kruiden die zijn afgestemd op jouw persoonlijke behandeling. Terwijl de stoom je van binnenuit reinigt en ontspant, word je toegedekt zodat de warmte niet kan ontsnappen. Tussendoor kun je genieten van een kopje kruidenthee en oosterse hapjes. Eventueel kun je uitbreiden met een indiase hoofdmassage voor een ultieme ontspanningsgevoel, of na afloop een (volledige) massage. Wij namen alles mee en zorgen ervoor dat jouw eigen kamer wordt omgetoverd tot een mini spa. 

Voordelen van stomen

Het yoni steamen is na de ontspannende werking ook goed voor:

 1. Balans krijgen in de menstruatiecyclus
 2. Verhoogt de vruchtbaarheid
 3. Ondersteuning bij het behandelen van vleesbomen, cystes, endometriose
 4. Ondersteuning bij genezing na de bevalling ( ook na een keizersnee)
 5. Ondersteuning bij genezing van aambeien
 6. Geeft verlichting bij menopauze
 7. Verbetert de bloedcirculatie in de vagina
 8. Contact met je vrouwelijkheid en andere emoties

Boeken of wil je meer weten?

Pakket

Bij deze behandeling zit inbegrepen

 • Comfortabele stoomkruk
 • Yoni steam jurk
 • Speciale kruiden
 • Handdoek en badjas service

Daarnaast krijg je ook

 • Kruidenthee 
 • Oosterse hapjes
 • Indiase hoofdmassage of korte buikmassage

De behandeling duurt 1,5 uur. Waarbij je 25-30 minuten plaatsneemt op de stoomstoel.

Kosten €95

Vaker stomen? Neem contact met mij op voor een speciaal kortingstarief

Naast behandelaar ben ik sinds april 2020 ook Docent ‘Yoni steamen voor professionals’ . Voor doula’s is deze cursus geaccrediteerd door de Nederlandse beroepsverenging voor Doula’s. Wil je ook een cursus volgen? Neem contact met mij op!
EMAIL
Facebook
Facebook
INSTAGRAM
Open chat
Stuur mij direct een whatsapp
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?
Powered by