Postpartum doula

A place to breathe.

De eerste dagen
De geboorte van een kind betekent ook de geboorte van een moeder. Of je nou voor het eerst moeder bent geworden of al kinderen hebt, de periode na de bevalling blijft voor veel moeders een unieke periode. In Nederland hebben moeders recht om kraamzorg voor maximaal tien dagen. 
In het midden oosten duurt deze periode van verzorging en ondersteuning langer. Daar wordt een kraamperiode van 40 dagen aangehouden waarbij familieleden en goede vriendinnen voor de moeder zorgen. Niet omdat zij niks meer zelf kan, maar omdat zij het niet zelf hoeft te doen. Zij mag rusten, zij mag genieten van haar baby, en zo fysiek en emotioneel herstellen. De moeder heeft binnen de Islam namelijk een hoge status.

 

Natuurlijke zepen en vulkanisch klei.

“De hemel ligt aan haar voeten.” , ofwel: behandel haar met respect en liefde en je zult het paradijs betreden. Een prachtige zin, met zoveel betekenis die ook wordt gebruikt door niet religieuze mensen. Wanneer een vrouw zwanger is beginnen de mooie tradities al. Zo wordt zij verwend met gedroogd fruit en dadels, ze mag toegeven aan haar cravings, haar bekken worden ondersteund met doeken zodat ze geen last krijgt van rugpijn of bekkeninstabiliteit.  Na de bevalling wordt ze gewassen met natuurlijke zepen en vulkanische klei. Ze wordt aangekleed en gevoed. Maaltijden met helende kruiden en specerijen helpen haar van binnenuit te herstellen. En de kraamperiode wordt afgesloten met een sluitingsritueel. Al van jongs af aan ben ik vaak getuige geweest van deze bijzondere traditie met haar vele ceremonies. Later heb ik zelf als moeder mogen ervaren hoe het is om echt 40 dagen kraamrust te nemen en nu is het tijd om deze traditie door te geven..

Mag ik jou helpen?

Als postpartum doula zal ik er voor jou zijn om je te verwelkomen in de nieuwe situatie zodat jij nog tijd hebt om bij te komen of gewoon extra de tijd te nemen om te genieten van de eerste weken met je gezin.

Vanuit mijn Turkse achtergrond beschik ik over recepten met bijzondere kruiden en specerijen die jouw lichaam helpen herstellen en voorzien van de juiste voedingsstoffen. Daarnaast kun je verwend worden met massages, voetenbaden en andere eeuwenoude helende behandelingen. Heb je alleen ondersteuning nodig bij praktische dingen zoals het huishouden, boodschappen doen of koken? Ook dat is mogelijk.

 

We bieden verschillende pakketten aan.Uiteraard kunnen we alles aanpassen aan jouw ideeën en wensen.

 

 

Behandelingen
De postpartum doula service is geschikt voor alle moeders die behoefte hebben rust, warmte, koestering, heling en ontspanning, ook als je kraamtijd al voorbij is. 

 

* Miskraam of stillegeboorte. Neem contact met mij op om mogelijkheden te bespreken. 

 

* Deze dienst is te boeken vanaf april 2019. 

 

Postpartum doula

Liefdevolle koestering

Traditionele recepten

Helende behandelingen

Voor alle moeders

Post partum doula

Binnenkort meer info

losse behandelingen

Binnenkort meer info

All rights reserved 2019

Bella Mama

contact
  • + (31) 684804171
  • info@bellamama.nl

Facebook Comments

Sluit Menu
EMAIL
Facebook
Facebook
INSTAGRAM